Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Novinky
06.11.2020
NOVÉ rastúce stoly LIBRO
Nový ergonomický rastúci pracovný stôl LIBRO s rozdelenou pracovnou plochou bol navrhnutý tak, aby poskytoval príjemnejšie a pohodlnejšie prostredie p... čítať celé
21.10.2020
Stolička stoličiek???
BESTSELLER!    Nastaviteľná rastúca stolička od známeho výrobcu COMF-PRO. Stolička COMF-PRO Match pre deti a mládež s nastaviteľnou výškou a hĺbkou v... čítať celé
Zobraziť všetky novinky
Blog
Detské nastaviteľné stoly a dobré osvetlenie pre pohodlnú prácu
30.04.2020
Detské nastaviteľné stoly a dobré osvetlenie pre pohodlnú prácu
Aký detský písací stôl by sme mali kúpiť?  Väčší alebo menší? Drevený alebo plastový?  Existuje veľa otázok pre rodičov, ktorí sa chystajú kúpiť prvý ... čítať celé
Výškovo nastaviteľné stoly
20.10.2019
Výškovo nastaviteľné stoly
Prečo je také dôležité, aby bol detský stôl regulovaný Keď sa dieťa začne učiť, stôl sa stane jedným z najdôležitejších nábytku v jeho izbe. čítať celé
Ako vybrať ten správny písací stôl pre školáka?
17.10.2019
Ako vybrať ten správny písací stôl pre školáka?
Chystá sa Vaše dieťatko po prázdninách prvýkrát do školy? Už teraz rozmýšľate, ako mu prakticky zariadiť detskú izbičku, aby sa v nej cítilo pri pln... čítať celé
Zobraziť všetky články
  1. Úvod
  2. Ochrana osobných údajov

Ochrana osobných údajov (GDPR)

 

Ochrana vašich osobných údajov je pre nájdôležitejšia.

K ochrane vašich osobných údajov pristupujeme zodpovedne a snažíme sa zabezpečiť popri tom aj vaše právo na informácie.

Ako zákonný predpoklad slúži predovšetkým zákon č.18/2018 Z.z. oochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých predpisov (ďalej len„zákon o ochrane osobných údajov“) a NARIADENIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 (ďalej len GDPR).

Pri spracúvaní Vašich osobných údajov dodržiavame taktiež zásady zákonnosti, obmedzenia účelu osobných údajov, minimalizácie rozsahu a uloženia, správnosti, integrity, dôvernosti a zodpovednosti.

  1. Prevádzkovateľ osobných údajov.

Peter Hanuliak Hcomp

Adresa sídla:                      9.mája 1185/18, 024 04 Kysucké Nové Mesto

IČO:                                   43932347

DIČ:                                   1078220649

 

  1. Kontaktné údaje zodpovednej osoby

Naša spoločnosť vzhľadom na rozsah a predmet svojej činnosti nemá povinnosť stanoviť zodpovednú osobu. Avšak, pokiaľ máte akékoľvek otázky  v súvislosti s Vašimi osobnými údajmi, napíšte nám mail info@rastucestoly.sk, alebo nás kontaktujte telefonicky na číslo:  0907 47 47 79.

  1. Účel spracovania osobnýchúdajov

Spoločnosť spracúva poskytnuté osobné údaje za viacerými účelmi:

-         Spracovanie zmluvných a predzmluvných záväzkov

-         Spracovanie personálnej a mzdovej agendy

-         Spracovanie účtovnej agendy

-         Zabezpečenie BOZP, OPP

-         Opatrenia pre odhalenie korupčnej činnosti

-         Ochrana majetku a bezpečnosti

-         Vedenie databázy klientov

-         Marketingové aktivity

-         Internetový predaj tovaru

-         Evidencia reklamácii

  1. Právny základ spracúvania osobných údajov dotknutých osôb:

Pri spracúvaní osobných údajov spoločnosť postupuje v súlade s platným a aktuálnym zákonom č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov ao zmene a doplnení niektorých predpisov (ďalej len „zákon o ochrane osobných údajov“) a NARIADENÍM EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679(ďalej len GDPR).

Právnym základom spracúvania osobných údajov je:

-         súhlas dotknutej osoby so spracúvaním osobných údajov a to v závislosti od účelu spracúvania osobných údajov

-         plnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba

-         osobitné právne predpisy a to najmä:  zákon o ochrane osobných údajov, zákon o sociálnom poistení, zákonník práce, platné mzdové a účtovné predpisy, obchodný zákonník, občiansky zákonník, živnostenský zákon, zákon o ochrane bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci, zákon o ochrane podpore a rozvoji verejného zdravia

-         spracovanie osobných údajov je nevyhnutné na ochranu životne dôležitých záujmov dotknutej osoby, alebo oprávnený záujem spoločnosti

  1. Súhlas dotknutej osoby

Spoločnosť získava súhlas dotknutej osoby slobodne, bez nátlaku a vynucovania, ako aj bez podmieňovania hrozbou odmietnutia zmluvného vzťahu,poskytovaných služieb alebo povinností vyplývajúcich pre prevádzkovateľa z právne záväzných aktov Európskej únie, medzinárodnej zmluvy, ktorou je Slovenská republika viazaná alebo zákona.

Súhlas je udelený samostatne pre každý účel spracovania osobného údaju.

Súhlas môžete ako dotknutá osoba kedykoľvek odvolať, a to v rovnakej forme ako bol súhlas udelený.

Spoločnosť rešpektuje súkromie a poskytnuté osobné údaje považuje za dôverné.

  1. Príjemcovia

Spoločnosť potrebuje pre kvalitné poskytovanie svojich služieb poznať niektoré osobné údaje dotknutých osôb a potrebuje ich poskytovať ďalším príjemcom za účelom plnenia si zákonných povinností a zabezpečovanie služieb najvyššej kvality.

Spoločnosť pri svojich podnikateľských aktivitách spolupracuje s viacerými sprostredkovateľmi, ktorých cieľom je poskytovanie kvalitných služieb,pričom tieto subjekty pri výkone svojej zmluvnej činnosti pre spoločnosť spracúvajú osobné údaje dotknutých osôb. Jedná sa napríklad o podporné služby v oblasti spracovania a zabezpečenia BOZP a OPP, v oblasti webhostingových služieb a v oblasti zabezpečenia a GPS monitoringu.

Spoločnosť čestne vyhlasuje, že pri výbere jednotlivých sprostredkovateľov dbala na ich odbornú, technickú, organizačnú a personálnu spôsobilosť a ich schopnosť zaručiť bezpečnosť spracúvaných osobných údajov prijatými bezpečnostnými opatreniami v zmysle zákona o ochrane osobných údajov.

Spoločnosť zároveň pri výbere vhodného sprostredkovateľa postupovala tak, aby nedošlo k ohrozeniu práv a právom chránených záujmov dotknutých osôb.

Spoločnosť ako prevádzkovateľ uzatvorila so sprostredkovateľmi v zmysle čl. 28 ods. 3 Nariadenia písomné zmluvy o zabezpečení ochrany osobných údajov spracúvaných sprostredkovateľmi, ktorých poverila spracúvaním osobných údajov dotknutých osôb  v rozsahu, za podmienok a na účel dojednaný v zmluve a spôsobom podľa zákona o ochrane osobných údajov.

Spoločnosť poskytuje informácie aj tretím stranám - Zdravotné poisťovne, Sociálna poisťovňa, Daňový úrad, Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny, Doplnkové dôchodkové spoločnosti, Doplnkové správcovské spoločnosti a iné (banky, komerčné poisťovne,exekútor...).

  1. Podmienky a spôsob spracúvania osobných údajov dotknutých osôb

 Spoločnosť spracúva vo svojich informačných systémoch osobné údaje dotknutých osôb úplne alebo čiastočne automatizovanými i neautomatizovanými prostriedkami spracúvania.

Spoločnosť spracúvané osobné údaje nezverejňuje, okrem prípadov, ak sito vyžaduje osobitný právny predpis alebo rozhodnutie súdu alebo iného štátneho orgánu.

 Spoločnosť nebude spracúvať Vaše osobné údaje bez Vášho výslovného súhlasu alebo iného zákonného právneho základu za iným účelom, ani vo väčšom rozsahu ako je uvedené v tejto informácii a evidenčných listoch jednotlivých informačných systémoch prevádzkovateľa.

  1. Doba uchovania osobných údajov dotknutých osôb

Doba uchovania osobných údajov je stanovená podľa účelu spracovania osobných údajov a podľa požiadaviek osobitých predpisov.

Konkrétne doby uchovania predpisuje interný predpis Registratúrny plán spoločnosti vypracovaný v zmysle zákona o archívoch a registratúrach.

Spoločnosť predpísaným spôsobom zlikviduje tie osobné údaje, ktorých účel spracúvania  a doba uchovania sa skončila. Po skončení vymedzeného účelu je spoločnosť oprávnená spracúvať osobné údaje v nevyhnutnom rozsahu a to na výskum alebo na účely štatistiky v ich anonymizovanej podobe.

Spoločnosť zabezpečuje, aby osobné údaje dotknutých osôb boli spracúvané vo forme umožňujúcej identifikáciu jednotlivých dotknutých osôb počas doby nie dlhšej, ako je nevyhnutné na dosiahnutie účelu spracúvania.

  1. Automatizované individuálne rozhodovania vrátane profilovania

Cookies

Spoločnosť používa na monitorovanie svojich webových stránok analytický nástroj, ktorý pripravuje dátový reťazec a sleduje, ako návštevníci používajú stránky na internete.  Keď si niekto prehliada stránku, systém vygeneruje cookie, aby zaznamenal informácie súvisiace s návštevou (navštívené stránky, čas strávený na našich stránkach, prehliadanie údajov, odchod zo stránky atď.), ale tieto údaje nesmú byť prepojené na osobu návštevníka. Tento nástroj je nástrojom na zlepšenie ergonomického dizajnu  webovej stránky, na vytváranie užívateľsky prijateľnej webovej stránky a na zvýšenie online zážitku návštevníkov.

Väčšina prehliadačov internetu akceptuje cookies, ale návštevníci majú možnosť ich vymazať alebo automaticky odmietnuť.  Pretože každý prehliadač je iný, návštevnícisi môžu nastaviť svoje preferencie ohľadne cookie individuálne pomocou panela nástrojov prehliadača. Ak sa rozhodnete neakceptovať cookies, nebudete môcť používať niektoré funkcie na našej webovej stránke. Viac o cookies viď.Cookies policy na našej webovej stránke.

Ďalšie informácie o správe súborov cookies môžete nájsť v nápovede prehliadača alebo prostredníctvom webových stránok, ako napríklad www.allaboutcookies.org

Typ cookies

Využitie

Platnosť cookies

Bezpodmienečne potrebné/základné

- potrebné pre najdôležitejšie funkcie webovej stránky, umožňujúce správne fungovanie webovej stránky

- pamätá si používateľské meno, ktoré Vám poskytne rýchle prihlásenie pri najbližšej návšteve stránky

- tieto cookies o Vás nezhromažďujú žiadne informácie, ktoré by mohli byť použité na marketingové účely

1 rok

Funkčné

- využívajú sa na zlepšenie služby pre používateľa, prispôsobujú používateľské rozhranie

- podľa výberu obsahu sa zaznamenávajú informácie o preferenciách

- cookies si môžu pamätať položky, ktoré ste vložili do nákupného košíka e-shopu, alebo chyby, na ktoré ste narazili

Po opustení stránky

Výkonnostné cookies a cookies pre cielenie – analytické cookies

- využívajú sa analytické nástroje tretích strán (google analytics) na zlepšenie kvality obsahu pre návštevníkov stránky

- zbierajú sa štatistické údaje ako počet zobrazení stránky a odkazov na našu stránku a počet návštev

- pomáhajú porozumieť ako sa správajú návštevníci stránok

- pomocou cookies sa zlepšuje výkonnosť webovej stránky

- tieto cookies nezhromažďujú žiadne informácie  na zistenie Vašej identity- sú anonymné

Vymazané automaticky po 2 rokoch od poslednej návštevy na webovej stránke

Zdieľanie na sociálnych sieťach

- využívanie sociálnych médií tretích strán, ktoré umožňujú zdieľať obsah na sociálne média z našich stránok, pomocou tlačidiel ,,páči sa mi“ a ,,zdieľať“

- vyžadujú sa cookies pre jednoduchšie využitie ich služieb

- zaznamenávajú údaje o Vašej aktivite na internete a na webových stránkach, ktoré používate

Vymazané automaticky po 2 rokoch od poslednej návštevy na webovej stránke

Bezpečnostné

- Pri registrácií, kde je potrebné používateľské meno a heslo

- cookies zabezpečujú pripojenie zariadenia počas trvania návštevy na stránke

- odhaľovanie podvodov

Vymazané po zatvorení prehliadača

Kvalitné zobrazenie

- vstavané cookies, ktoré zlepšujú výkon pre rýchlejšie načítavanie obsahu a napomáhajú kompabilite

Vymazané po zatvorení prehliadača

Nastavenia stránok

- cookies si zapamätávajú Vaše nastavenia stránky, napríklad nastavenie jazyka, veľkosť písma, región, z ktorého je používateľ

- týka sa to výlučne stránok, kde ste si vytvorili účet alebo kde ste sa zaregistrovali

Vymazané po zatvorení prehliadača

Vlastníka stránky

- podľa daného nastavenia stránky

- môžu byť ,,čítané“ len danou webovou stránkou (počet návštevníkov na stránke, odkiaľ prichádzajú a ktoré časti stránok navštívili)

1 rok

 

Spoločnosť sa dá kontaktovať aj prostredníctvom Facebooku a Istagramu . Účelom spravovania údajov je zdieľať obsah webových stránok Spoločnosti a prezentácia Spoločnosti. Hostia sa môžu prostredníctvom facebookovej stránky dozvedieť o novinkách, aktuálnych špeciálnych ponukách v spoločnosti a tiež si prezrieť si fotky z vybraných zákaziek spoločnosti. Kliknutím na "like" na facebookovej stránke Spoločnosti súhlasia subjekty, aby Spoločnosť zavesila na ich nástenku na facebooku svoje novinky a ponuky. Spoločnosť na svojej facebookovej stránke tiež publikuje fotky/videá z rôznych udalostí. Spoločnosť publikuje tieto údaje fyzických osôb jedine v prípade, že bol predtým získaný ich písomný súhlas. Ďalšie informácie o spravovaní údajov z facebookovej stránky nájdete  v príručkea pravidlách pre ochranu osobných údajov na www.facebook.com.

  1. Prenos osobných údajovdo tretích krajín a medzinárodných inštitúcií

Spoločnosť nevykonáva prenos údajov do tretích krajína medzinárodných inštitúcií.

  1. Práva dotknutej osobyspojené so spracúvaním jej osobných údajov

Dotknutá osoba má právo na základe písomnej žiadosti od spoločnosti vyžadovať:

-         vo všeobecne zrozumiteľnej forme presné informácie o zdroji, z ktorého získal jej osobné údaje na spracúvanie,

-         prístup k jej osobným údajom,

-         vo všeobecne zrozumiteľnej forme zoznam jej osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania,

-         opravu alebo likvidáciu svojich nesprávnych, neúplných alebo neaktuálnych osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania,

-         vymazanie jej osobných údajov, ktorých účel spracúvania sa skončil; ak sú predmetom spracúvania úradné doklady obsahujúce osobné údaje, môže požiadať o ich vrátenie,

-         likvidáciu jej osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania, ak došlo k porušeniu zákona,

-         obmedzenie spracúvania jej osobných údajov,

-         dotknutá osoba na základe písomnej žiadosti adresovanej spoločnosti alebo osobne, ak vec neznesie odklad, právo kedykoľvek namietať voči spracúvaniu osobných údajov vyslovením oprávnených dôvodov alebo predložením dôkazov o neoprávnenom zasahovaní do jej práv a právom chránených záujmov, ktoré sú alebo môžu byť v konkrétnom prípade takýmto spracúvaním osobných údajov poškodené; ak tomu nebránia zákonné dôvody a preukáže sa, že námietka dotknutej osoby je oprávnená, spoločnosť je povinná osobné údaje, ktorých spracúvanie dotknutá osoba namietala, bez zbytočného odkladu blokovať a zlikvidovať ihneď, ako to okolnosti dovolia,

-         zabrániť spracúvaniu jej osobných údajov, o ktorých predpokladá, že sú alebo budú spracúvané na účely priameho marketingu bez jej súhlasu, a žiadať ich likvidáciu,

-         právo na prenos jej osobných údajov k inému prevádzkovateľovi

-         to, či je poskytovanie osobných údajov zákonnou požiadavkou alebo zmluvnou požiadavkou alebo požiadavkou, ktorá je potrebná na uzavretie zmluvy a o tom  či je dotknutá osoba povinná poskytnúť osobné údaje, ako aj o možných následkoch neposkytnutia osobných údajov,

-         právo sťažovať sa dozornému orgánu,

-         právo podať návrh na začatie konania podľa § 100. Dotknutá osoba pri podozrení, že jej osobné údaje sa neoprávnene spracúvajú, môže podať návrh na začatie konania o ochrane osobných údajov na Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, so sídlom Hraničná 12, 820 07 Bratislava 27, Slovenská republika alebo kontaktovať úrad prostredníctvom jeho webového sídla http://www.dataprotection.gov.sk.

 Ak dotknutá osoba nemá spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu, jej práva môže uplatniť zákonný zástupca.

Ak dotknutá osoba nežije, jej práva, ktoré mala podľa tohto zákona,môže uplatniť blízka osoba.

Žiadosť dotknutej osoby podľa zákona o ochrane osobných údajov vybaví spoločnosť bezplatne, okrem úhrady vo výške, ktorá nemôže prekročiť výšku účelne vynaložených vecných nákladov spojených so zhotovením kópií, so zadovážením technických nosičov a s odoslaním informácie dotknutej osobe, ak osobitný zákon neustanovuje inak.

 Spoločnosť je povinná písomne vybaviť žiadosť dotknutej osoby najneskôr do 30 dní odo dňa doručenia žiadosti.

Obmedzenie práv dotknutej osoby podľa zákona o ochrane osobných údajov spoločnosť bez zbytočného odkladu písomne oznámi dotknutej osobe a Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky.

Spoločnosť Vás, ako dotknutú osobu týmto informovala o ochrane Vašich osobných údajov a poučila Vás o Vašich právach vo vzťahu k ochrane osobných údajov v rozsahu tejto písomnej informačnej povinnosti.

 

V Kysuckom Novom Meste, dňa 1.9.2019

Novinky z nášho blogu

Detské nastaviteľné stoly a dobré osvetlenie pre pohodlnú prácu
30.04.2020
Detské nastaviteľné stoly a dobré osvetlenie pre pohodlnú prácu
Aký detský písací stôl by sme mali kúpiť?  Väčší alebo menší? Drevený alebo plastový?  Existuje veľa otázok pre rodičov, ktorí sa chystajú kúpiť prvý ... čítať celé
Výškovo nastaviteľné stoly
20.10.2019
Výškovo nastaviteľné stoly
Prečo je také dôležité, aby bol detský stôl regulovaný Keď sa dieťa začne učiť, stôl sa stane jedným z najdôležitejších nábytku v jeho izbe. čítať celé
Ako vybrať ten správny písací stôl pre školáka?
17.10.2019
Ako vybrať ten správny písací stôl pre školáka?
Chystá sa Vaše dieťatko po prázdninách prvýkrát do školy? Už teraz rozmýšľate, ako mu prakticky zariadiť detskú izbičku, aby sa v nej cítilo pri pln... čítať celé
Stoličky pre deti
16.10.2019
Stoličky pre deti
Detské stoličky sú dôležitým prvkom výzdoby študentskej izby . Mali by zodpovedať dizajnu interiéru, vkusu používateľa, ako aj jeho výške. Iba tak bud... čítať celé
Zasielanie noviniek

JITRO logoCOMF-PRO logoFUNDESK logo 

Táto webstránka používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Zásady ochrany osobných údajov (GDPR). Copyright © 2019 rastucestoly.sk
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk